Winkelwagen

Subtotaal: €0.00
Totaal: €0.00
Zoek op kenteken

NL

Zoek op nummer
Zoek een onderdeel

Een nieuwe of gebruikte auto motor kopen?

De motor is het hart van iedere auto en daarom is het belangrijk dat u deze zo goed mogelijk onderhoudt. Helaas kan het door slijtage of schade toch voor komen dat u de auto motor moet vervangen, wat een kostbare reparatie kan worden. Wij geven u daarom graag een aantal tips over het vervangen van uw auto motor, zodat u niet voor onnodige verrassingen komt te staan.

De eerste vraag is of u überhaupt wel een compleet nieuwe auto motor nodig heeft? Wellicht volstaat het om alleen losse auto motor onderdelen te vervangen. Dat zorgt voor aanzienlijk lagere kosten.

Als u toch de auto motor moet vervangen is het belangrijk om na te gaan of u voor een gloednieuwe auto motor gaat, of dat het zinvoller is om een gebruikte auto motor te kopen?

Losse auto motor onderdelen

In het meest gunstigste geval gaat het alleen om een versleten onderdeel die u dient te vervangen. Een motor bestaat echter uit tal van onderdelen en de prijs hangt af van:

  • Het specifieke onderdeel (een krukas vervangen kost bijvoorbeeld meer dan alleen een veer van een zuiger)
  • Of u het zelf kunt vervangen of door een monteur moet laten doen
  • Het merk auto/auto motor waarvoor u het onderdeel nodig heeft. Voor BMW onderdelen bent u vaak duurder uit dan voor Opel onderdelen

Een ander belangrijk aspect in uw zoektocht is of u een benzinemotor of dieselmotor nodig heeft. De werking van beide motoren is grotendeels gelijk, maar in een benzinemotor treft u bijvoorbeeld geen roetfilter aan.

Gloednieuw of gebruikt

Wanneer u over een ruim budget beschikt en alleen het beste van het beste wilt hebben, is een gloednieuwe auto motor natuurlijk de eerste keus. In veel gevallen is een gloednieuwe auto motor echter onbetaalbaar.

Wanneer u in een oudere auto of zelfs in een oldtimer rijdt, is de kans bovendien groot dat het motorblok wat u zoekt simpelweg niet meer gemaakt wordt. In dat geval is een gebruikte auto motor kopen de beste optie.

Goedkope auto motor en onderdelen

Bij de Boer auto onderdelen zijn wij al jaren gespecialiseerd in het demonteren van afkeurde auto’s. Vaak bevatten deze auto’s onderdelen die nog in prima staat zijn.

Dankzij de database van onze moderne autosloperij houden wij nauwkeurig bij welke onderdelen wij binnen krijgen, waaronder losse onderdelen voor een auto motor of zelfs een compleet motorblok! Bekijk hier onze actuele voorraad.

Deze manier van recyclen biedt u de mogelijkheid om tegen zeer scherpe prijzen een goed functionerend onderdeel voor uw auto motor te kopen, of zelfs een complete auto motor. Dagelijks krijgen wij sloopauto’s en bijbehorende onderdelen van diverse merken binnen, waaronder ook automerkenuit het hogere segment. Op deze manier kunt u tegen een schappelijke prijs toch aan hoge kwaliteit auto onderdelen komen.

Om ons assortiment daarbij zo compleet mogelijk te maken kopen wij wereldwijd ook gloednieuwe auto onderdelen in tegen (eveneens) lage prijzen.

Meer weten?

Wilt u uw auto motor of een onderdeel hiervan vervangen? Kom gerust langs bij onze moderne autosloperij in Stadskanaal (Groningen). Bovendien denken onze monteurs graag met u mee over een passende oplossing voor uw auto. Dit is immers hun vak!

Ook kunt u ons natuurlijk telefonisch of per e-mail bereiken. Bekijk onze website voor meer informatie en contactgegevens.