Winkelwagen

Subtotaal: €0.00
Totaal: €0.00
Zoek op kenteken

NL

Zoek op nummer
Zoek een onderdeel

Auto katalysator vervangen

Een auto katalysator gaat vaak een hele tijd mee, maar zal uiteindelijk net als andere onderdelen kapot gaan en vervangen moeten worden. Veel mensen schrikken in dat geval echter van de kosten hiervan, maar bij De Boer auto onderdelen kunt u tegen zeer scherpe prijzen zowel nieuwe als gebruikte auto katalysatoren vinden!

De auto katalysator bevindt zich bij de uitlaat van uw auto en kan vlakbij de motor of onder de auto zitten. Een goed werkende katalysator is erg belangrijk voor het milieu, omdat deze bijna 90% van de schadelijke stoffen uit de uitlaatgassen filtert en omzet in koolstofdioxide, stikstof en waterdamp. Daarnaast zorgt een kapotte katalysator voor een hoger brandstofverbruik.

Het belangrijkste onderdeel van de auto katalysator is het keramische blok dat met zijn kleine doorgangen op een honingraat lijkt. Hierin zijn edelmetalen verwerkt zoals platina, rhodium en palladium. Met de chemische reactie die door deze edelmetalen ontstaat, worden de schadelijke stoffen vervolgens bewerkt en omgezet. Uiteindelijk zijn de uitlaatgassen grotendeels gefilterd als deze uw uitlaat verlaten.

Goedkoop uw katalysator vervangen

Wanneer uw katalysator kapot is, begint er een waarschuwingslampje in uw dashboard te branden. In dat geval is het verstandig om zo snel mogelijk de katalysator te laten controleren en te vervangen.

Onze moderne autosloperij in Stadskanaal (Groningen) krijgt dagelijks vele afgekeurde sloopauto’s binnen, waarvan wij de onderdelen zoals katalysatoren zoveel mogelijk recyclen.

Hierdoor hebben wij een enorm aanbod aan gebruikte auto onderdelen, die uiteraard nog in uitstekende staat zijn en een tweede kans verdienen. Het grootste voordeel is dat u tegen ongekend lage prijzen uw auto van een goed werkende katalysator kan voorzien.

Onze inkoopafdeling houdt via onze innovatieve database zeer nauwkeurig de voorraad van auto onderdelen bij. De sloopauto’s die wij binnen krijgen zijn van de meest uiteenlopende merken, ook van luxere automerken als BMW en Volvo.

Online kunt u ons actuele aanbod van sloopauto’s en bijbehorende onderdelen bekijken. Hier vindt u niet alleen alle technische specificaties, maar ook informatie over het bouwjaar en eventuele aard van de schade. Onze medewerkers denken bovendien graag met u mee en kunnen u adviseren bij het vervangen van uw auto katalysator.

Naast gebruikte auto onderdelen kopen wij eveneens wereldwijd gloednieuwe onderdelen in tegen lage prijzen. Dus als u toch liever een gloednieuwe katalysator wilt aanschaffen bent u bij ons ook aan het juiste adres! Als wij op dit moment niet de auto katalysator aanbieden die u zoekt, kan het zomaar zijn dat wij deze later alsnog binnen krijgen. Wij kunnen u in dat geval direct op de hoogte brengen.

Voordelen De Boer Auto Onderdelen

Heeft u interesse in onze auto onderdelen en wilt u bij ons uw nieuwe katalysator aanschaffen? Dan helpen wij u natuurlijk graag verder!

Op het moment dat wij de onderdelen van onze sloopauto’s aanbieden, zijn de auto’s volledig gevrijwaard. Als RDW gecertificeerde autosloperij kunt u er gerust vanuit gaan dat ook het juridische proces goed is geregeld.

Onze voordelen op een rij:

  • Ruim assortiment gebruikte en nieuwe auto katalysatoren
  • Forse besparingsmogelijkheden dankzij onze innovatieve werkwijze
  • Onafhankelijk en gratis deskundig advies
  • RDW gecertificeerd
  • Voor 15:00 uur besteld is morgen in huis

U bent natuurlijk van harte welkom om langs te komen bij onze autosloperij in Stadskanaal (Groningen). Ook kunt u ons uiteraard bereiken per e-mail of telefonisch. Raadpleeg hier al onze contactgegevens en onze openingstijden.