Winkelwagen

Subtotaal: €0.00
Totaal: €0.00
Zoek op kenteken

NL

Zoek op nummer
Zoek een onderdeel

Goedkoop uw airco condensor vervangen

De airco condensor speelt een zeer belangrijke rol binnen het functioneren van uw totale airco systeem. Door slijtage of andere schade kan deze helaas stuk gaan. Door de kosten voor het vervangen van uw airco condensor door een nieuw exemplaar kunt u het warm krijgen, maar gelukkig zijn er verkoelende alternatieven.

U kunt relatief veel geld besparen wanneer u voor het vervangen van uw airco condensor u een gebruikte/tweedehands airco condensor aanschaft. Wij leggen u graag uit hoe u aan een kwalitatief goede tweedehands airco condensor komt en waar u verder op moet letten als u uw airco condensor gaat vervangen.

Wat is een airco condensor?

Het airco systeem van uw auto bestaat uit meerdere componenten die ieder hun eigen belangrijke taken hebben. Denk bijvoorbeeld aan de compressor, het filter, het expansieventiel en de verdamper/blower.

Een condensor ziet eruit als een plaatachtig onderdeel en zorgt ervoor dat stoom en andere gasvormige stoffen worden gecondenseerd tot een vloeistof. In de condensor wordt de damp met behulp van rijwind en eventueel een airco ventilator afgekoeld, waardoor het gas als vloeistof naar de airco filterdroger wordt gepompt.

Een goed werkende airco condensor is van groot belang, omdat het ervoor zorgt dat het airco koudemiddel dat op een temperatuur van circa 65 graden in gasvorm uit de compressor komt onmiddellijk wordt afgekoeld voordat het zijn weg door het systeem vervolgt.

Hoe weet ik dat de airco condensor stuk is?

De condensor zit aan de voorzijde van de auto en wordt daardoor niet alleen blootgesteld aan de weersomstandigheden, maar ook vuil, pekel en steenslag. Hierdoor kunnen onder meer de lamellen corroderen en de airco condensor verstopt raken of beschadigen.

U herkent een kapotte condensor vaak wanneer uw aircosysteem druk verliest zodra deze wordt ingeschakeld. De airco condensor gaat in dat geval door de hoge druk lekken.

Als uw airco condensor het begeeft zet dit uw gehele aircosysteem buiten werking. Dat is niet alleen ongemakkelijk voor u, maar kan ook tot gevaarlijke situaties leiden zoals het beslaan van uw ruiten. Het is daarom zaak dat u een kapotte condensor zo snel mogelijk vervangt!

Een gebruikte airco condensor aanschaffen

Het filter dat het vocht en vuil uit het koudemiddel haalt zit tegenwoordig vaak geïntegreerd in de airco condensor. Het dus belangrijk om te controleren of u een airco condensor met geïntegreerd filter nodig heeft of dat deze separaat van elkaar werken in uw aircosysteem.

Wilt u liever geen hoge kosten maken voor een nieuwe airco condensor? Dan is het aanschaffen van een gebruikte condensor een goed en vooral goedkoop alternatief.

Bij de moderne autosloperij van De Boer auto onderdelen krijgen wij dagelijks afgekeurde sloopauto’s binnen waarvan veel onderdelen vaak nog in prima staat verkeren en daarom een tweede leven verdienen.

Wij krijgen de meest uiteenlopende automerken binnen en houden nauwkeurig een database bij van onze voorraad auto onderdelen. Op onze website kunt u zodoende eenvoudig ons actuele demontageautos raadplegen,zoeken op uw kenteken of zoeken op automerk.

De sloopauto’s in kwestie worden uiteraard altijd eerst gevrijwaard voordat wij hiervan de onderdelen aanbieden.

Om ons assortiment auto onderdelen zo compleet mogelijk te maken, kopen wij wereldwijd ook gloednieuwe onderdelen waaronder airco condensors in tegen zeer scherpe prijzen.

Meer weten?

Heeft u advies nodig bij het uitzoeken van een airco condensor? Dan bent u uiteraard van harte welkom op ons terrein in Stadskanaal te Groningen. Onze ervaren monteurs denken in dat geval graag met u mee!

Wilt u uw airco condensor vervangen en bent u benieuwd wat De Boer auto onderdelen voor u kan betekenen? Dan kunt u naast langskomen ons ook bereiken per e-mail, telefonisch of zelfs via social media. Op onze website vindt u al onze contactgegevens en openingstijden.